Німеччина закрила кордони з Австрією та Чехією через новий штам коронавірусу / REUTERS

Німеччина в неділю зупинила більшість поїздок між регіонами на сході та півдні країни та сусідніми Чехією та Австрією, щоб зупинити поширення мутацій COVID-19.

Читайте такожЄС спростив схвалення вакцин від нових штамів коронавірусуПро це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Термін дії обмежень становить не менше 10 днів. У четвер Німеччина визначила австрійський Тіроль і прикордонні райони Чеської Республіки "зонами вірусної мутації".

Відео дня

Уряд прийняв рішення після того, як південноафриканський варіант коронавірусу B.1.351 був виявлений в австрійському Тіролі. Британський варіант B.1.1.7 був виявлений в Чехії.

Є побоювання, що нові штами заразніші й що вакцини можуть бути не так ефективні проти них.

У неділю близько 1 тисячі поліцейських були мобілізовані для забезпечення нового прикордонного контролю. Державна залізнична компанія Deutsche Bahn призупинила рух у постраждалі райони та назад.

В'їжджати до Німеччини можна лише німцям, які повертаються додому, і основним працівникам, таким як лікарі. Торговельні зв'язки також будуть підтримуватися.

Навіть ті, кому дозволено перетинати кордон, "швидше за все, будуть зупинені", якщо вони не зможуть надати доказ негативний результат тесту на COVID, попередив прем'єр-міністр Баварії Маркус Зьодер, федеральна земля якого межує з регіоном Тіроль.

З неділі на Словаччину також поширюються нові німецькі обмеження, попри те, що вона не має сухопутного кордону з країною.