Названо найбезпечніші міста Європи / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, REUTERS, УНІАН

Швейцарський Берн був визнаний найбезпечнішим містом Європи, за ним слідують німецький Мюнхен і нідерландська Гаага, що розділила третю сходинку з кінця ще з одним містом у Швейцарії – Цюрихом.

Про це свідчить оновлений рейтинг Crime and Safety Indexes від Numbeo, до якого увійшли 127 найнебезпечніших та найбезпечніших міст Європи станом на середину 2023 року.

А ось найнебезпечнішими містами Європи були визнані Катанія (Італія), Марсель (Франція), Бірмінгем (Великобританія), Ковентрі (Великобританія) і Шарлеруа (Бельгія).

Відео дня

Потрапили в список і кілька міст України: 

  • Дніпро (17 місце в списку найнебезпечніших міст)
  • Одеса (20 місце)
  • Харків (35 місце)
  • Київ (45 місце)
  • Львів (67 місце)

При складанні рейтингу враховувалися такі показники, як загальне сприйняття рівня злочинності, відповіді жителів і гостей міста щодо почуття безпеки під час прогулянок вдень і вночі, стурбованість з приводу конкретних злочинів, оцінка масштабів злочинів проти власності та оцінка сприйняття насильницьких злочинів, включаючи напади, вбивства, сексуальні злочини та інше.

Як повідомляв УНІАН, раніше Італія була визнана країною Європи з найбільшою кількістю кишенькових злодіїв, жертвами яких нерідко стають саме туристи. 

При цьому експерти розповіли туристам, як захиститися від кишенькових злодіїв у переповнених містах.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.