Фото: REUTERS

У Посольстві України роз’яснили умови в’їзду в Грецію для українців, які мають дозвіл на проживання.

Про це йдеться у повідомленні Посольства України в Греції щодо умов в’їзду до Грецької Республіки в період дії обмежувальних заходів, розміщеному Facebook.

Читайте такожОдеса, Коблево й Кирилівка: які туристичні місця найбільше гуглили українці

Відео дня

Зокрема, наразі громадяни України не включені в список країн, громадянам яких дозволено в’їзд в Грецію. «Таким чином, в’їзд в Грецію і транзитний проїзд територією Греції громадян України на загальних умовах не відбувається», - йдеться у повідомленні.

Водночас, право на в’їзд до Греції мають громадяни України з діючими дозволами на проживання в Греції і країнах - членах ЄС.

«Обов’язково! За наявності підстав для в’їзду в Грецію необхідно зареєструвати свій намір на сайті https:/travel.gov.gr та роздрукувати QR код - підтвердження, що є обов’язковим для перетину кордону, однак не є дозволом на в’їзд», - заявили у посольстві.

Як повідомляв УНІАН, з 14 липня Греція ввела обов’язкову вимогу для в'їзду: пред’явлення негативного результату ПЛР-тесту на SARS-CoV-2, який зроблений не більше ніж за 72 години (рахуючи від часу взяття забору до прибуття на пункт пропуску в Грецію).