Ілюстрація / REUTERS

Якщо в Україні буде спостерігатися висока динаміка захворюваності на коронавірус, Туреччина може закрити країну для українських туристів.

Таку думку "Обозревателю" висловив кандидат медичних наук, лікар-імунолог Борис Донськой. "Я не думаю, що, якщо у нас буде така динаміка захворюваності, як зараз, то Туреччина прийме українських туристів. Хоча, будемо сподіватися, що через тиждень-два вона зміниться", – зауважив він.

Читайте такожКоли країни світу відкриють кордони для українців (оновлюється)

Відео дня

Медик також пояснив, які небезпеки з точки зору зараження являє авіапереліт і перебування в аеропорту. "Перебування в літаку, контакт в чергах в аеропорту, натовп є певними небезпечними чинниками", – сказав він.

Зокрема, за словами лікаря, навіть індивідуальна вентиляція, яку організовують авіакомпанії, не є стовідсотковою гарантією.

"Вірус може передатися з вентилятора. Але ви дихаєте і контактуєте не тільки з тим повітрям, яке на вас потрапляє з вентилятора. Ви контактуєте з сидінням, з вашим сусідом по літаку, зі стюардесою. Тож навряд чи тут може бути якийсь індивідуальний захист", – сказав він.

"Повинні бути якісь герметичні кабінки для того, щоб ми гарантували, що до вас потрапляє тільки профільтроване повітря", – додав лікар.

Раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що різкий стрибок статистики коронавірусу в Україні пов'язаний з ослабленням карантину.