В іспанському регіоні Валенсія з 15 по 19 березня проводили традиційний фестиваль "Фальяс", під час якого підпалюють гігантських ляльок.

Читайте такожНеоновий Хлопчик-дзюркунчик та гігантська призма: у Брюсселі відкрився фестиваль світла (фоторепортаж)

Відео дня

Як йдеться в сюжеті ТСН, свято виникло у часи язичництва - у такий спосіб іспанці відзначали закінчення зими. Згодом, фестиваль присвятили святому Йосипу - покровителю теслярів. Тож щороку найкращі теслярі регіону створюють гігантських ляльок, більшість з яких спалюють в останній день фестивалю.

Втім глядачі свята мають можливість обрати найкращу ляльку, яку не спалять, а розмістять у спеціальному музеї як пам'ять для нащадків.

Слід також зазначити, що нині свято "Фальяс" набуло ще й політичного відтінку - цього року на фестивалі можна було побачити гігантські ляльки президента Росії Володимира Путіна, президента США Дональда Трампа та лідера КНДР Кім Чен Ина з ракетами, а також лідера Каталонії Карлеса Пучдемона з бельгійським прапорцем, який нині переховується від іспанської влади в Бельгії. 

Як повідомляв УНІАН, основна частина європейських карнавалів з гігантськими сатиричними ляльками, в тому числі на політичну тематику, традиційно проходить у середині лютого. Зокрема, у Німеччині цього року на карнавалі глузували із основних політичних подій року - США, КНДР та Brexit.