В невеликому грецькому містечку Галаксіді, що в 200 кілометрах від Афін, щороку в перший понеділок Великого посту проходить так звана "борошняна війна".

Читайте такожУ німецькому Кельні стартував традиційний карнавал (фото, відео)

За давньою традицією, в цей день, який ще називають "чистий понеділок", вулиці міста розчиняються в хмарах кольорового борошна, яким люди посипають один одного, щоб "очистити тіло і дух".

Відео дня

Для цього щороку місцева влада навіть виділяє кілька тонн борошна. Водночас місцеві магазини та кафе у цей день зачиняються, а вітрини прикривають спеціальною захисною плівкою. Теж саме роблять і власники навколишніх будинків.

Готуються до "побоїща" городяни і самостійно - запасаються борошном, готують карнавальні костюми, а такж шоломи та маски.

За найпоширенішою версією, традиція виникла на початку 19 століття, коли в Греції панувала Османська імперія. Місцеві жителі, які сповідували християнство, вирішили дати відсіч окупантам, які заборонили їм проводити традиційний карнавал. Тож городяни розмалювали свої обличчя попелом та влаштували танці посеред вулиці. Згодом попел замінили на борошно.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, традиційно в Європі наприкінці лютого - на початку березня триває пора карнавалів. Зокрема, один з останніх з них стартував цього тижня у швейцарському Базелі.