Світ відсвяткував Хеллоуїн / Фото REUTERS

Так, на Манхеттені в Нью-Йорку в цю ніч пройшов 46-й щорічний Хеллоуїн-парад - Village Halloween Parade. Це один з найбільших хеллоуїнських парадів у світі.

Учасники параду одягалися у страшні костюми, найпопулярнішими з яких традиційно стали вбрання героїв коміксів – Джокер, Харлі Квін, Жінка-кішка та інші. Припав до душі їм і костюм злого клоуна Пеннівайза.

Костюми злих клоунів завжди користуються популярністю на Хеллоуїн / Фото REUTERS

Також на параді активно використовувалася ілюмінація і музичні інструменти.

Відео дня
Парад на Хеллоуїн у Нью-Йорку / Фото REUTERS

Деякі учасники параду вирішили використовувати його як чергову можливість висловити свою громадську або політичну позицію. Наприклад, тут була група солідарності з протестами в Гонконзі.

На параді в Нью-Йорки деякі висловлювали солідарність з протестуючими в Гонконзі / Фото REUTERS

До речі, в самому Гонконзі також пройшов хелловінівський марш. Учасники антиурядових протестів, які тривають тут вже не перший місяць, одягли маски Гая Фокса, клоунів та інших персонажів.

Марш на Хеллоуїн в Гонконзі / Фото REUTERS
Марш на Хеллоуїн в Гонконзі / Фото REUTERS

У шотландському Единбурзі в ніч на 1 листопада 2019 року пройшов Фестиваль вогню Samhuinn Fire Festival at Calton Hill. Таким чином люди святкували «тріумф зими над літом». Учасники фестивалю одяглися в постапокаліптичні костюми і зробили сріблясто-білий грим. Дійство супроводжувалося фейер-шоу і виступами акробатичних колективів.

Тим часом у Лондоні влаштували Brexit-вечірку під назвою «End of the World Party», головним героєм якої став чоловік у костюмі зомбі-прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, відповідального за вихід країни з ЄС.

Brexit-party в Лондоні на Хеллоуїн / Фото REUTERS
Головний герой вечірки - зомбі Борис Джонсон / Фото REUTERS

Також досить колоритно відсвяткували Хелловін в Бельгії. У невеликому містечку Фавр, мабуть, влаштували найстрашніший хелловінівський парад. Костюми його учасники обрали дійсно страшні, та й атмосфера панувала відповідна.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, з нагоди Хеллоуїна в світі влаштовується чимало тематичних заходів, як, наприклад, екскурсії по кладовищах.