На Хеллоуїн кладовища стають особливо популярні у туристів / Фото REUTERS

Традиційно на Хеллоуїн старовинні міські цвинтарі приваблюють чимало туристів. Хтось хоче зробити атмосферні фото для Інстаграму, а десь навіть організовуються спеціальні екскурсії.

Читайте такожЯскравий і страшний: у Мексиці провели святковий парад до Дня мертвих (фоторепортаж, видео)

Наприклад, у Нью-Йорку (США) провели особливу вечірню екскурсію знаменитим цвинтарем «Вудлон» (Woodlawn Cemetery), що супроводжується кольоровою ілюмінацією. Це одне з найбільших кладовищ міста, площа якого займає цілих 160 гектарів. Поховано тут більше 300 тисяч чоловік. Цвинтар було відкрито в 1863 році, а за оформлення деяких пам'яток відповідали досить відомі архітектори.

Відео дня

На кладовищі «Вудлон» поховано чимало видатних особистостей і знаменитостей, серед яких музиканти Майлз Девіс і Дюк Еллінгтон, а також художник і скульптор українського походження Олександр Архипенко, який вважається одним із основоположників кубізму в скульптурі.

Також чимало туристів на цвинтарі «Вудлон» приваблює мавзолей родини Адамсів, який, втім, не має ніякого відношення до героїв всім відомої історії.

Склеп родини Адамс на цвинтарі «Вудлон» в Нью-Йорку / REUTERS

Варто відзначити, що культура «прогулянок» по кладовищах досить поширена в західних країнах. Багато хто приходить туди просто пройтися наодинці зі своїми думками, а родичів похованих там людей це абсолютно не бентежить. Тим більше, що досить часто такі цвинтарі оформлені як парки, а розташовані в них мавзолеї і склепи схожі на справжні витвори мистецтва. Також там нерідко можна зустріти диких тварин, як, наприклад, ось цих оленів на центральному кладовищі Відня (Zentralfriedhof) в Австрії.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) назвала найкращі туристичні напрямки на Хеллоуїн (Halloween), куди можна встигнути вилетіти на святкування в цьому році.