Спільне засідання комісій Вінницької обласної ради відбулося 23 листопада. Розглядали діяльність ради за першій рік каденції, готувалися до звіту голови та обговорювали програму економічного і соціального розвитку на 2012 рік.

- Я серйозно готуюся до звіту в обласній раді і перед Вами, і перед виборцями, - зазначає голова Вінницької обласної ради Сергій Татусяк. – Адже я об’єдную інтерес нашого депутатського корпусу, маю ефективну обласну раду, яка, в першу чергу, опікується питаннями територіальних громад. Влада працює динамічно, і тактика зрозуміла, без подвійних стандартів.
Загалом звіт голови складається із 13-ти ключових позицій, які стосуються зокрема роботи постійних комісій, пленарних засідань, обласних конкурсів, робочих поїздок депутатів в райони, навчально-методичного забезпечення депутатів місцевих рад тощо.

Особливої уваги приділив голова досвіду створення Громадської ради при обласній раді. «За нашим прикладом подібні структури працюють по всіх областях», - зазначив Сергій Татусяк. Не менш важливим є питання розвитку територіальних громад, і наступного року в обласному бюджеті на це виділятимуть ще більше коштів, адже досвід показує позитивну динаміку і зацікавленість громад в отриманні грантів.

Відео дня

Співробітництво з іншими радами проводиться в рамках Української асоціації районних та обласних рад, в якій голова Вінницької обласної ради очолює комісію з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

В результаті обговорення питань порядку денного депутатами було прийнято пропозицію винести питання про розвиток сприятливих умов розвитку надрокористування у Вінницькій області.