Вироком Ленінського районного суду міста Вінниці як судом першої інстанції засуджено шістьох наркоділків за вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст.307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення та  збут психотропних засобів, вчинений групою осіб в особливо великих розмірах) та ч.2 ст.315 (схиляння до вживання наркотиків) Кримінального кодексу України.

Про це повідомив прес-центр СБ України.

У липні 2011 року у результаті спецоперації співробітники СБУ затримали чотирьох учасників організованого злочинного угруповання, яке незаконно постачало до Вінниці та розповсюджувало наркотичні засоби і психотропні речовини серед наркозалежних осіб.

Відео дня

Наркоділків затримали поблизу великого міського торгового центру безпосередньо під час збуту чергової партії наркотиків. У них вилучили майже 300 грамів психотропних речовин амфетаміну й метамфетаміну, а також 50 тисяч гривень за збутий товар.

У ході розслідування кримінальної справи, порушеною Службою безпеки України, було встановлено і затримано ще двох осіб, причетних до злочинної діяльності.

Встановлено, що всі шестеро членів угруповання – безробітні місцеві мешканці віком від 21 до 35 років, які раніше неодноразово засуджувались за вчинення тяжких умисних злочинів, у тому числі й у сфері незаконного обігу наркотиків.

Вироком суду наркоділків визнано винними та засуджено до термінів ув’язнення від 7 до 11 років.