Голова Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман вважає, що судовий розгляд порушеної проти нього кримінальної справи має всі підстави потрапити до книг рекордів Гінессу.

Про це він повідомив під час прес-конференції у Вінницькому прес-клубі.

На даний час, за словами Гройсмана, вже відбулося 58 судових і наступні розписані аж до 28 грудня 2012. «Я не можу звинувачувати суддю Ковбасу в затягуванні процесу. В тім в мене складається враження, що в учасників процесу із правоохоронних органів за час розслідування стається амнезія тих подій, які відбувалися» - зазначив правозахисник.

Відео дня

Нагадаємо, в 2010 році була порушена кримінальна справа проти голови Вінницької правозахисної групи Дмитра Гройсмана. Його було звинувачено у розповсюдженні порнографії. Предметом судових засідань є два епізоди кримінальної справи: фотоколаж, на якому грецький бог плодовитості Пріап членом впирається в Конституцію України. Як писала газета «20 хвилин», колаж був зроблений як ілюстрація до інтерв’ю одному з київських журналів, котрий звернувся до Гройсмана в червні 2010 року, коли обговорювався «порнозакон», до речі, 301 стаття, за якою зараз і судять правозахисника.

Другий епізод – колаж із сайту (на який є посилання), що був розміщений у день оголошення результатів першого туру останніх виборів президента. Він демонструє, що отримав Ющенко, зайнявши почесне п’яте місце, після виборів. На фото - Ющенко з руками, протягнутими до чоловічого статевого органу розміром з половину росту самого екс-президента.

Дмитро Гройсман під час прес-конференції заявив, що і на даний момент не визнає своєї вини і сподівається на виправдальний вирок.