Україна у цивілізований спосіб розв’язуватиме проблему повернення всіх окупованих загарбником територій, запевнив Полторак / Фото УНІАН

Закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" допоможе повернути контроль Києва над захопленим Донбасом. 

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак в інтерв’ю "Урядовому кур’єру". "Він створює передумови повернення окупованого Донбасу. Цей закон уможливлює ефективне утримання зайнятих нами позицій, не даючи ворогові шансів захоплення нових територій. І він сприяє підготовці до визволення українських земель", – сказав міністр.

Читайте такожАТО на Донбасі завершиться у травні - Порошенко

Відео дня

"Ми не плануємо проводити широкомасштабні наступальні дії та здійснювати захоплення території так, як це робила Росія в Чечні, знищуючи тисячі мирних жителів. Україна – країна цивілізована, й у цивілізований спосіб розв’язуватиме проблему повернення всіх окупованих загарбником територій", – запевнив міністр.

На погляд Полторака, "найбільш логічний, з огляду на весь комплекс причин і наслідків, які сформували й підживлюють конфлікт на українському Донбасі, – політико-дипломатичний мирний вихід із ситуації".

Для цього необхідне дотримання мінських домовленостей і розміщення миротворчої місії ООН "на прийнятних для України умовах", сказав голова Міноборони.

Як повідомляв УНІАН, Полторак також заявив, що конфігурація миротворчих сил для Донбасу не визначена в жодному з її компонентів.