Наразі підозрюваний співпрацює зі слідством / фото facebook.com/policeLG/

В с. Світличне Попаснянського району бійці батальйону «Луганськ -1» затримали 25-річного чоловіка, який перебуває у складі незаконного збройного формування «ЛНР», при спробі перетину лінії розмежування поза офіційним пунктом в’їзду-виїзду.

Як повідомляє Відділ комунікації Головного управління Національної поліції України у Луганській області, це відбулося після того, як дві доби затриманий перетинав «сіру зону» мінними полями.

Згідно з повідомленням, його метою було проведення розвідувальної операції на користь та за вказівкою кадрових офіцерів Російської Федерації, які керують підрозділом «народної міліції» «ЛНР».

Відео дня

Читайте такожВорожа ДРГ проривалася до позицій українських військових у районі Донецького аеропорту - двох бойовиків знищено (відео)

"Нещодавно чоловік отримав вказівку таємно перейти на територію України та провести розвідку з отримання інформації про розташування позицій та підрозділів ЗСУ. Під час спроби перетнути лінію розмежування чоловік й був затриманий бійцями БПСПОП «Луганськ-1», які цілодобово несуть службу на передових позиціях", - зазначає Відділ комунікації.

За даними правоохоронців, чоловік, проживаючи на тимчасово окупованій території з 2014 року, піддався агітації російсько-окупаційних військ та вступив в ряди «народної міліції» НЗФ «ЛНР». Він виконував обов’язки розвідника і, дізнаючись позиції Збройних Сил України, наносив їх на карту. Служив в Луганську, Кадіївці (раніше Стаханів) та Голубівці (раніше Кіровськ).

Даним факт кваліфікований за ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України.

Наразі підозрюваний співпрацює зі слідством.