Боєць в листопаді минулого року загинув в зоні проведення операції Об'єднаних сил / фото УНІАН

У Чернівцях понад 100 місцевих жителів взяли участь у церемонії прощання із сержантом 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Віталієм Онуфрейчуком, який у листопаді минулого року загинув у зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні вранці панахида за загиблим бійцем відбулась у церкві Різдва Пресвятої Богородиці та Св. Антонія на вулиці Капеланській, після чого тіло військовослужбовця привезли на Центральну площу Чернівців.

Присутні на церемонії прощання студенти, волонтери, посадовці та громадські діячі приносили до тіла загиблого квіти і вінки й навколішки проводжали військового в останню путь.

Відео дня

Читайте такожРосія збирається звинуватити Україну у підготовці терактів на окупованому Донбасі і в Криму - МОУ

Після цього тіло бійця відвезли до Центрального кладовища у селі Годилів, де його й поховали.

Як повідомляв УНІАН, Онуфрейчук загинув 17 листопада 2018 року, потрапивши під мінометний обстріл, виконуючи бойове завдання. За інформацією обласного військового комісаріату, тіло загиблого не привозили до Чернівців протягом тривалого часу у зв’язку з тим, що воно сильно обгоріло й була необхідність проведення ДНК-експертизи.

Довідка УНІАН. Віталій Онуфрейчук народився 22 квітня 1981 року. З 2001 по 2002 роки служив у Косово в складі миротворчої бригади, з 2001 по 2006 роки – у складі елітної військової бригади.

З 2016 року служив за контрактом у зоні проведення антитерористичної операції командиром 2-го відділення 2-го взводу 1-ї роти 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.