Гіві вбили два роки тому / Скриншот з Youtube

Кримінальне провадження, відкрите проти одного з бойовиків угруповання «ДНР» Михайла Толстих (відомого як «командир угруповання «Сомалі» на прізвисько «Гіві», який, за деякими даними, вважається загиблим), яке торік надійшло до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, розглянуть 28 лютого.

Читайте такожТерориста "Гіві" два роки тому ліквідували українські спецслужби – журналіст Бутусов

Про це радіо Свобода повідомили в суді у відповідь на інформаційний запит. У суді поінформували, що оголошення про виклик Михайла Толстих до суду на 28 лютого розміщене на офіційному веб-порталі судової влади України.

Відео дня

За інформацією суду, попереднє засідання, яке було призначене на 29 січня, не відбулось через неявку захисника обвинуваченого. Як зазначили в суді, захисник був належним чином поінформований про день і час розгляду, але «про причини неявки в суд не повідомив».

Михайло Толстих обвинувачується за кількома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 285-3 ("створення терористичної групи чи терористичної організації"), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 ("планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни"), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258 ("терористичний акт"), ч. 2 ст. 146 ("незаконне позбавлення волі або викрадення людини"), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 ("порушення законів та звичаїв війни").

Як повідомляв УНІАН, одного з лідерів терористів «ДНР» Михайла Товстих «Гіві» ліквідували українські спецслужби. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов. "Два роки тому 8 лютого 2017-го в результаті складної операції українських спецслужб у Донецьку був знищений один із ватажків найманців "ДНР", розкручений російською пропагандою Михайло Товстих, позивний "Гіві"", - написав Бутусов.