ОБСЄ готова співпрацювати з ООН / фото УНІАН

Генеральний секретар Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Томас Гремінгер заявив, що ОБСЄ готова співпрацювати з ООН по будь-яким конкретним пропозиціям щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв'ю росЗМІ, повідомляє РБК-Україна

Він наголосив, що ідея залучення ООН не нова, вона висувалася різними зацікавленими сторонами протягом останніх трьох років.

Відео дня

Читайте такожВ ОБСЄ розробили новий мирний план щодо Донбасу

"Нагадаю, що Рада Безпеки ООН схвалила мінські угоди в 2015 році резолюцією 2202. Всі зусилля, які вносять вклад в стабілізацію ситуації в галузі безпеки і ослаблення напруженості, сприяють діалогу і зміцненню довіри, заслуговують ретельної оцінки. ОБСЄ готова співпрацювати з ООН по будь-яким конкретним пропозицях, схвалених Радою Безпеки ООН", - сказав Гремінгер.

Однак генсек ОБСЄ наголосив, що мета будь-якої миротворчої операції повинна полягати в забезпеченні виконання мінських угод.

"Всі елементи, необхідні для стабілізації нинішньої ситуації і досягнення прогресу в напрямку мирного врегулювання кризи, містяться в цих угодах, і сторони погодилися з ними", - додав Гремінгер. 

Нагадаємо, Гремінгер назвав повне і всебічне виконання мінських угод усіма сторонами єдиним шляхом до мирного врегулювання військового конфлікту на Донбасі.