Гремингер не очікує прориву на мирних переговорах в осяжному майбутньому \ businessmir.ch

З окремих осередків вогню на Донбасі може розгорітися величезна пожежа, оскільки політична воля для примирення учасників конфлікту відсутня.

Читайте такожВ ОБСЄ закликають Росію та Україну утримуватися від застосування сили в Керченській протоці та Азовському морі

Про це заявив генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер в інтерв'ю Neue Osnabrücker Zeitung, передає "Німецька хвиля". Конфлікт між Росією і Україною може знову загостритися, застерігає Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). "У мене є побоювання, що може виникнути ланцюгова реакція. Там, де у них виникають окремі осередки, де спалахує полум'я, коли-небудь, спеціально чи мимоволі, відбудеться ескалація", - заявив Гремінгер.

Відео дня

За його словами, "з окремих осередків вогню може розгорітися величезна пожежа". Він вказав на такі місця можливої ескалації конфлікту, як окупований Крим та лінію розмежування на Донбасі, а також згадав "нелегальні вибори" на території так званих "ЛНР" і "ДНР" в якості одного з приводів для загострення ситуації.

Генсек ОБСЄ закликав Кремль продемонструвати добру волю для того, щоб відродити взаємодовіру. Таким жестом доброї волі могло б стати "звільнення 24-х затриманих моряків і повернення трьох захоплених кораблів".

Але Гремінгер не очікує прориву на мирних переговорах в осяжному майбутньому, оскільки "політична воля для примирення просто відсутня". Було б добре отримати нові імпульси від "нормандської групи", що складається з Німеччини, Франції, України і Росії, але "в даний момент нам, на жаль, до цього дуже й дуже далеко", - підсумував генсек ОБСЄ.