REUTERS

Проросійські бойовики на лінії розмежування в Луганській області обстріляли безпілотний літальний апарат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомляє у Facebook.

Читайте такожУ штабі ООС розповіли про сьогоднішні провокації бойовиків – гатили із забороненої зброї

Відео дня

Зазначається, що, за даними щоденного звіту СММ ОБСЕ від 16 лютого 2019 року, спостерігачі Місії 15 лютого перебували на блокпосту збройних формувань Російської Федерації на південній околиці району розведення Золоте. Міжнародні спостерігачі поінформували окупантів про те, що БПЛА СММ, який здійснював політ в даному районі, керується з іншого місця. Але, незважаючи на це попередження, п’ятеро озброєних бойовиків, які знаходилися на блокпосту, приблизно за 10 метрів від спостерігачів, почали стріляти зі своїх автоматів по БПЛА СММ. У напрямку безпілотного літального апарату, який переміщувався на південь від блокпосту на висоті приблизно 300 метрів, окупанти зробили близько 60 пострілів.

Після того, як міжнародні спостерігачі ще раз підкреслили, що це їхній БПЛА, окупанти припинили вести вогонь. БПЛА СММ не пошкоджено, але команда Місії була вимушена терміново залишити район блокпосту.

Українська сторона СЦКК вважає, що такими провокаційними діями окупанти намагаються залякати представників місії ОБСЄ та примусити їх згорнути свою моніторингову діяльність.