REUTERS

Західні журналісти, які висвітлюють події на сході України, ставлять під сумнів дані, озвучені українським Генштабом щодо втрат ЗСУ при відступі з Дебальцевого.

Останні, за словами заступника начальника Генерального штабу України ЗСУ Геннадія Воробйова, склали 6 осіб, повідомляє Голос Америки.

"Порошенко каже про 6-ох загиблих при відведенні військ з Дебальцевого. Медик, з яким я розмовляю зараз, каже, що на його очах підірвали три вантажівки, в яких знаходились десятки людей", - пише у Twitter Джеймс Марсон, заступник голови Московського бюро видання The Wall Street Journal.

Відео дня

При цьому матеріал зазначеного видання, присвячений обставинам відступу з Дебальцевого, наводить і інші свідчення, які ставлять під сумнів озвучені керівництвом військових цифри втрат.

Так видання наводить слова українського військового на ім'я Ігор, який зараз перебуває у лікарні в Артемівську.

Читайте такожПід час виходу із Дебальцевого загинули 13 військових, 157 - поранені

Ось що відбулось на його очах :

"Відступ не був організованим. Машини обганяли одна одну. За нами гналось БМП сепаратистів. 16-ох хлопців з нашої вантажівки буквально викосило вогнем кулемета", - цитує видання слова українського солдата.

Співрозмовники видання також заявили, що відступ українських сил не був організованим.

"Це не був відступ. Відступ підтримує артилерія, а відбувається все по підготовленому маршруту. Нас залишили", - розповів Ігор.

Джеймс Марсон, заступник голови Московського бюро видання The Wall Street Journal, також сьогодні писав у твіттері, що солдати, які вибрались із оточення, спростовують інформацію про те, що отримали наказ про відступ з Києва.

Читайте такожПід Дебальцевим у полон потрапило понад 90 військових, тривають пошуки ще 82 - Генштаб

"Речник Порошенка каже про наказ відступати. Солдати ж кажуть, що наказ дав командир через наступ бойовиків... Один офіцер розповів, що почав вивід солдатів після втрати останнього БМП. Наказу від командування не отримав, бо рація не працювала", - твітить Марсон.