REUTERS

Як сказано в повідомленні прес-служби голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля, незважаючи відносне бойове затишшя повного припинення вогню на контрольованій Україною території області за вчорашній день і минулу ніч не відбулося.

Згідно з повідомленням, з мінометів було обстріляно Попасну. Вогонь вівся по околицях, де розташовані опорні пункти Збройних сил України, руйнувань і потерпілих немає.

Читайте такожЗа минулу добу вперше не було обстрілу на Луганському напрямку - штаб АТО

Відео дня

Протягом дня не припинялися перестрілки поблизу Троїцького (Попаснянський район неподалік від Дебальцевого Донецької області), крім того, продовжувалися бойові дії на околицях Кримського (Новоайдарський район поряд із колишнім 31-м блокпостом на автодорозі "Бахмутка"). Руйнувань інфраструктури і житла немає, ніхто з мирних жителів не постраждав.

За даними Москаля, в області продовжуються відновлювальні роботи. У Попасній відновлено 95% газо- та електропостачання, проте без води поки що залишається мікрорайон, де проживає близько 40% населення. Воду сюди за графіком підвозять на автомобілях служби з надзвичайних ситуацій.

У Станиці Луганській (де електроенергії, а відповідно, центральних водо- і теплопостачання не було більше як місяць) почали подавати світло на деяких вулицях. У Трьохізбенці без електроенергії залишаються кілька вулиць, решта селищ зі світлом. У Щасті залишається без тепла один багатоповерховий будинок.

Разом з тим низка населених пунктів залишається без газу: Нижнє, Світличне, Тошківка, Кримське, Трьохізбенка.

Раніше УНІАН повідомляв, що, за інформацією голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля, Чорнухине відійшло під контроль бойовиків.