Ілюстрація \ REUTERS

З початку поточної доби бойовики сім разів порушили режим припинення вогню, із них двічі – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Читайте такожМісія ОБСЄ помітила вертольоти РФ над російсько-українським кордоном

Про це йдеться у вечірньому зведенні прес-центру штабу операції Об’єднаних сил (ООС). Так, збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів з мінометів калібру 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Відео дня

Згідно з даними штабу ООС, усі обстріли зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

Там окупанти відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів – біля села Миколаївка; з мінометів калібру 82 мм – в районі села Водяне; з озброєння бойових машин піхоти БМП-2, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – двічі поблизу населеного пункту Піски; з автоматичних станкових гранатометів – біля населених пунктів Лебединське і Широкине; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі села Новоселівка Друга.

«Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає», -зазначили в штабі.

В штабі наголосили, що на ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.