Україна має активно діяти після розпаду РФ, вважає генерал / фото УНІАН

Коли Китай почне захоплювати російський Сибір, Україні також потрібно буде діяти активно.

Про це в ході чату на «Главреді» заявив генерал-лейтенант запасу та кандидат військових наук Ігор Романенко.

Читайте такожГенерал: росіяни вже у цьому році готові розпочати широкомасштабні бойові дії

Відео дня

"Росія може втратити не лише Сибір, вона може взагалі розвалитися. Але для цього мають скластися певні умови. Історичний досвід говорить про те, що жодна імперія не залишилася в тому вигляді, в якому вона існувала. Рано чи пізно всі імперії розвалюються або переформатовуються. Це чекає і Росію. Питання лише в тому – коли", - зазначив Романенко.

За його словами, Україні потрібно буде використати цей момент, точно так, як Росія зробила у 2014 році стосовно України.

"А в Росії ситуація набагато складніше і важче. Але царям не до цього, у них свої інтереси та турботи – як збагатитися і увійти в історію сильним царем, альфа-самцем", – підсумовує експерт.

Раніше директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог Олег Соскін спрогнозував, що розпад Росії неминучий. За його словами, Україна може претендувати на низку областей колишньої РФ.

"Крім того, я вважаю, що і Україна має думати про свої землі, про які співається в нашому Гімні – "від Сяну до Дону". Вона має над цим працювати. І така можливість буде, оскільки Путін рано чи пізно загине або помре, або захворіє, або станеться переворот. А це одразу ж приведе до розпаду Російської Федерації, тому що у неї вже немає потенціалу існувати як єдина держава, і вона набридла всьому світу", – вважає політолог.