Розпад Росії неминучий / фото УНІАН

Директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог Олег Соскін спрогнозував, що розпад Росії неминучий.

"Я думаю, що ніякий Сибір китайцям не відвалиться. Їм ніхто не віддасть. У них шансів немає. Але те, що Російська Федерація рухається до свого розпаду, це поза всяким сумнівом, тому що немає титульної нації. Ну немає її", – заявив він під час чату на Главреді.

За його словами, "росіяни взагалі не є нацією, це прикметник".

Відео дня

"Русичі ж живуть на території нинішньої України. І по мірі того, як Україна буде посилюватися і формувати себе як держава півночі і півдня, а не тільки заходу і сходу, по мірі реалізації концепції міжмор'я, буде посилюватися загроза розпаду Російської Федерації", – упевнений економіст.

У РФ цілком природно посилюються протонаціональні республіки (їх там 21), зазначив він. Причому еліти цих регіонів хочуть стати повноправними господарями тих національних багатств, які мають республіки. Це влаштовує всіх: і США, і Великобританію, і країни Євросоюзу, і Японію, яка хоче отримати Курили і Сахалін.

Читайте такожУкраїна вийшла з низькими урік щодо співпраці з СНД

"Крім того, я вважаю, що і Україна повинна думати про свої землі, про які співається в нашому Гімні – "від Сяну до Дону". Вона має над цим працювати. І така можливість буде, оскільки Путін рано чи пізно загине або помре, або захворіє, або станеться переворот. А це відразу ж приведе до розпаду Російської Федерації, тому що у неї вже немає потенціалу існувати як єдина держава, і вона набридла всьому світу", – вважає політолог.

Що стосується територій, про які варто подбати Україні, то Соскін зазначив: "Я вважаю, що в прикордонних областях – у Воронезькій, Брянській, Смоленській, Курській, Бєлгородській, Ростовській, а також в Кубанському краї – скрізь живе наш народ. Тому, коли Російська Федерація почне розпадатися, мале почне притягатися до більшого. Це все – частина нашого етносу, нашого народу. Це – слов'яни, русичі, православні. Всі вони стануть нашою частиною. Нам просто потрібно буде змінити адміністративно-територіальну модель – прийти до крайових принципів, тоді частинам РФ легко буде увійти до складу Русі-України".