REUTERS

Сьогодні на Донбасі внаслідок обстрілів поранено двох військовослужбовців Об'єднаних сил.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

«Від початку доби ворог 11 разів порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях українських підрозділів з 120- і 82-мм мінометів, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожБойовики обстріляли житлові будинки в Авдіївці

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог 8 разів обстріляв позиції захисників: двічі з 120- та 82-мм мінометів - поблизу Авдіївки; тричі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів - біля міста Мар'їнки; з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів - біля села Лебединське; з автоматичних станкових гранатометів - в районі населеного пункту Широкине; з великокаліберних кулеметів - поблизу населеного пункту Павлопіль.

Крім того, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики тричі обстріляли позиції Об'єднаних сил: з 82-мм мінометів та озброєння бойових машин піхоти - біля населеного пункту Новолуганське; двічі з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї - поблизу населених пунктів Новозванівка і Луганське.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби, 1 травня, російсько-окупаційні війська 18 разів порушили режим припинення вогню, з них шість разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 і 82 мм мінометів.