Ілюстрація REUTERS

Минулої доби, 1 травня, російсько-окупаційні війська 18 разів порушили режим припинення вогню, з них шість разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 і 82 мм мінометів. 

Як повідомили у штабі операції Об'єднаних сил, бойовики також обстрілювали українських захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Читайте такожУ "Правому секторі" показали, як розгромили позицію бойовиків на Донбасі (відео)

Відео дня

Обстріли зафіксовано у районах відповідальності оперативно-тактичних угруповань "Схід" та "Північ": поблизу населених пунктів Піски, Новомихайлівка, Красногорівка, Миколаївка, Новотроїцьке, Мар'їнка, Авдіївка, Павлопіль, Невельське, Піщевик, Верхньоторецьке, Широкине, Гранітне, Лебединське, Південне, Станиця Луганська.

Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

"На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, 1 травня п'ятьох окупантів було знищено, ще двох – поранено", - йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби зафіксовано 4 обстріли: двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів – біля міста Мар'їнка; з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – біля села Лебединське; з великокаліберних кулеметів – поблизу населеного пункту Павлопіль.

Втрат серед українських захисників немає. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь, втрати бойовиків уточнюються.