REUTERS

Російські окупанти п'ять разів обстріляли українські позиції на Донбасі з бойових машин піхоти, автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру Об'єднаних сил, розміщеному на сайті Міноборони.

"Від початку доби ворог п'ять разів порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів з озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКучма пояснив свою позицію щодо заборони ЗСУ стріляти у відповідь

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" окупанти здійснили чотири обстріли позицій Об'єднаних сил. Зокрема, поблизу села Павлопіль, з напрямку населеного пункту Українське - з озброєння бойових машин піхоти, двічі в районі села Водяне, з напрямку населеного пункту Ужівка - з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, та поблизу міста Мар'їнка, з району населеного пункту Трудівський - зі стрілецької зброї.

Також в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" противник з автоматичних станкових гранатометів один раз обстріляв позиції ООС поблизу населеного пункту Майорськ. Вогонь ворог вів з напрямку населеного пункту Шахта 6-7.

"Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН раніше, 5 червня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, з них двічі - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм.