Унаслідок ворожих обстрілів є загиблий військовий / фото УНІАН

5 червня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, з них двічі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм.

Читайте такожКучма на засіданні ТКГ в Мінську запропонував зняти блокаду з Донбасу

Ворог також обстрілював позиції українських військових з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї, повідомляє прес-центр штабу ООС у Facebook.

Відео дня

Обстріли з боку терористів було зафіксовано поблизу села Водяне, у районі н.п. Богданівка, Новотроїцького, Піщевика, Талаківки, Новогригорівки, Старого Айдара, Кримського та Золотого.

"Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, один український захисник отримав поранення. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки, 5 червня одного окупанта було знищено, ще чотирьох – поранено", - йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

Раніше Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на Донбасі домовилась щодо нового механізму припинення вогню.