Ситуація на Донбасі загострилася / facebook.com/pressjfo.news

У суботу, 8 червня у районі проведення операції Об'єднаних сил окупаційні підрозділи Російської Федерації неодноразово відкривали вогонь по українських підрозділах із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 

З населених пунктів Саханка та Веселе окупанти прицільно вели вогонь зі 122 мм артилерії та гармат танків по позиціях українських бійців у районі населених пунктів Водяне та Лебединське, повідомляє прес-центр штабу ООС. 

Читайте такожНа Львівщині попрощалася із загиблим на Донбасі військовим (відео)

Відео дня

"Противник випустив понад 120 снарядів 122 мм ствольної артилерії та близько 28 танкових снарядів. Також сьогодні був зафіксований випадок обстрілу позицій українських воїнів з використанням забороненого Мінськими домовленостями озброєння й на Горлівському напрямку. Окупанти вели вогонь зі 120 та 80 мм мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецького озброєння", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації українські військові дали адекватну відповідь. Втрати ворога уточнюються.

facebook.com/pressjfo.news
facebook.com/pressjfo.news

"Цинічне і демонстративне використання ворогом заборонених артилерійських систем демонструють небажання збройних формувань Російської Федерації та окупаційної адміністрації дотримуватися Мінських домовленостей", - наголосили у штабі.

Як повідомлялося, на Донбасі з початку доби, 8 червня, окупанти 6 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил, один український військовий зазнав бойових травм.