Ілюстрація REUTERS

Від початку сьогоднішньої доби бойовики російсько-окупаційних збройних формувань на сході України десять разів порушили режим тиші, внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил дістали поранення.

Про це у Facebook повідомляє прес-центр Об'єднаних сил.

Читайте також"Росія шантажує Україну": ветеран АТО пояснив обстріли медиків ЗСУ на Донбасі

Відео дня

"Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм, а також із гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник обстрілював позицій Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Водяне з напрямку Ужівки (з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї), поблизу Опитного з напрямку Спартака (зі стрілецької зброї) та околиці Мар'їнки з напрямку Олесандрівки – з міномету калібру 82 мм.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив сім обстрілів позицій Об'єднаних сил: три рази поблизу Зайцевого з напрямку Гольмівського зі стрілецької зброї, двічі неподалік Новолуганського з напрямку Гольмівського та Доломітного - з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП та зенітної установки, та в районі Південного з напрямку шахти ім. Гагаріна з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються", - повідомили у штабі.

Як повідомляв УНІАН, 2 липня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. З них 8 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм.