Від початку поточної доби ворожих обстрілів позиції Об'єднаних сил не зафіксовано / фото УНІАН

2 липня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. З них 8 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм.

Читайте такожУ Німеччині та США засудили обстріл окупантами санітарного автомобіля на Донбасі

Як повідомляє прес-центр штабу ООС, бойовики відкривали вогонь по українських захисниках з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Відео дня

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти 7 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил: поблизу Лебединського – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; двічі поряд Мар'їнки – з мінометів калібру 82 мм, автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів;  два рази неподалік Новотроїцького – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберного кулемету;  в районі населеного пункту Красногорівка – з великокаліберних кулеметів; околиці Широкиного – з ручного протитанкового гранатомету.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників були обстріляні 6 разів: п'ять разів поблизу Новолуганського – з мінометів калібру 82 мм, станкового протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету; неподалік Болотного – з мінометів калібру 82 мм.

«В результаті ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав бойове травмування. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, 2 липня одного окупанта знищено та двох поранено», – повідомляє штаб.

Від початку поточної доби ворожих обстрілів позиції Об'єднаних сил не зафіксовано.