REUTERS

3 липня збройні формування Російської Федерації 29 разів порушили режим припинення вогню. З них 13 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм.

Як повідомляє прес-центр штабу ООС у Facebook, бойовики відкривали вогонь по українських захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, зенітних установок, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Читайте такожРозведення сил у Станиці Луганській: поліція посилила патрулі

Відео дня

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник 13 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: три рази поблизу Водяного – з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї; двічі поряд Опитного – з ручного протитанкового гранатомету;  два рази неподалік Мар'їнки – з міномету калібру 82 мм та великокаліберного кулемету; двічі околиці Авдіївки - з міномету калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї; два рази в районі населеного пункту Лебединське – зі станкового протитанкового гранатомету; поблизу Новогригорівки - зі станкового протитанкового гранатомету; околиці Красногорівки – з великокаліберного кулемету.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" позиції наших захисників були обстріляні 16 разів: п'ять разів поблизу Зайцевого – з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поряд Травневого – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; тричі околиці Новолуганського – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП, зенітних установок, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; два рази поблизу Південного – з міномету калібру 82 мм, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; в районі населеного пункту Попасна - з міномету калібру 82 мм, автоматичних гранатометів та великокаліберного кулемету; околиці Майорського – з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї; двічі поряд Новгородського – з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, автоматичних гранатометів та великокаліберного кулемету; поблизу Кримського – з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї.

«В результаті ворожих обстрілів п’ять українських військовослужбовців отримали поранення. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям», – відзвітувались в прес-центрі Штабу.

За даними розвідки, 3 липня одного окупанта знищено та семеро поранено.

Від початку поточної доби ворог 3 рази обстріляв позиції Об'єднаних сил.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" ворог здійснив два обстріли позицій українських захисників: поблизу населеного пункту Опитне – з підствольного гранатомету та великокаліберного кулемету; околиці Лебединського – з великокаліберного кулемету.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" позиції наших захисників були обстріляні шість разів: неподалік населеного пункту Новгородське – з мінометів калібру 120 мм; три рази поблизу Новотошківського – з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 85 мм та станкового протитанкового гранатомету; околиці Кримського – з міномету калібру 82 мм; в районі населеного пункту Луганське – з міномету калібру 120 мм.

«Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню», – йдеться в повідомленні.