Ворог намагався евакуюватися з зайнятих артилерійських позицій / скріншот

Бійці операції Об’єднаних сил ліквідували заборонену за Мінськими домовленостями самохідну артилерійську установку 2С1 «Гвоздика» бойовиків, яка працювала по населеному пункту Водяне, що неподалік Маріуполя.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Читайте такожСитуація на Донбасі напружена: за добу є загиблий і 2 українських військових поранені

Відео дня

За результатами контрбатарейного вогню по вогневим засобам противника було ліквідовано одну ворожу САУ.

Спочатку за допомогою безпілотного літального апарату було виявлено місцезнаходження ворожих гармат, потім нанесено вогневе ураження по противнику.

«Зрозумівши, що їх виявили, ворог почав евакуацію з зайнятих артилерійських позицій. В ході втечі одна з самохідних гармат через поломку зупинила рух, а її екіпаж пересів на багатоцільовий броньований тягач МТЛБ. Саму САУ відбуксував колісний евакуаційний тягач КЭТ-Л, на шасі Урал 4320, до лісосмуги, де хотіли перечекати вогонь наших армійців у відповідь», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, за даними штабу операції Об'єднаних сил, 10 липня в районі південної околиці населеного пункту Гранітне з ПТРК був обстріляний вантажний автомобіль КрАЗ одного з підрозділів Об'єднаних сил. В результаті обстрілу один військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення.

Як повідомили ряд ЗМІ, під обстріл потрапила вантажівка, що супроводжувала очільника Донецької ВЦА Кириленка, який без попередження штабу ООС виїхав на передову.