У США екс-військовому загрожує страта / radiosvoboda.org

Вінницький апеляційний суд заарештував на 60 діб громадянина США Крейга Ленга, який воював проти бойовиків на Донбасі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Читайте такожСБУ викрила ФСБшника, який збивав літаки ЗСУ і захоплював у повний українських бійцівЗазначається, що на засіданні 8 жовтня суд скасував рішення попередньої інстанції, за яким Ленг перебував під домашнім арештом. Суддя оголосив, що рішення не може бути оскаржене в касаційній інстанції.

Відео дня

Адвокат американця Дмитро Моргун назвав рішення суду несправедливим, зазначивши, що його підзахисний виконував всі вимоги суду першої інстанції щодо домашнього арешту. Також він виступив проти екстрадиції Крейга Ленга в США, зазначивши, що на батьківщині йому загрожує страта за участь у війні на Донбасі.

Крейг Ленг – колишній американський військовослужбовець, він воював в Іраку та Афганістані. У 2015-му році вперше потрапив до України, де приєднався до «Правого сектору» і рік провів на фронті на Донбасі. Після змін в законодавстві у 2016 році підписав контракт зі Збройними силами України, служив на передовій, але через кілька місяців припинив службу в українській армії.

У США Ленга звинувачують у вбивстві літнього подружжя у 2018 році. За даними журналістів, екс-військовий і його товариш пішли на злочин з метою пограбування, щоб добути грошей і приєднатися до антиурядових сил у Венесуелі. Ленга оголосили в міжнародний розшук. Сам американець відкидає ці звинувачення.