Названі імена бійців, 53 бригади, які повернулись додому в результаті обміну / facebook.com/denisovaombudsman

В результаті обміну 29 грудня додому повернулися четверо військовослужбовців 53-ї бригади. Ще троє бійців залишаються в заручниках у бойовиків.

Читайте такожЗвільнений з полону українець Савін назвав імена полонених, які залишились у в’язницях бойовиків

Як повідомляє прес-служба Оперативного командування "Схід" Збройних Сил України, додому повернулися військовослужбовці Богдан Пантюшенко, Олександр Геймур, Кім Дуванов та Борис Пундор.

Відео дня

«Богдан Пантюшенко, позивний «Броня», провів в полоні майже 5 років. Майже 5 років жахіття в казематах терористів. Богдан – командир танку 2 окремого танкового батальйону, який зараз є лінійним батальйоном 53-ї бригади. Разом із двома бойовими товаришами його взяли у заручники в січні 2015 року. Це було під час операції поблизу селища Спартак і Донецького аеропорту», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Олександр Геймур, Кім Дуванов, Борис Пундор попали в полон 22 травня цього року, коли вантажівка з особовим складом заїхала на окуповану територію.

«Ще троє військовослужбовців мотопіхотного батальйону, що попали в полон 22 травня, наразі залишаються в полоні “ДНР”. Інфомації чому вони не включені в список на обмін та не повернулись додому наразі немає», - зазначили в командуванні.

Як повідомляв УНІАН, 29 грудня на КПВВ «Майорське» в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей (12 військових та 64 цивільних) в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО.

Командування Сил спеціальних операцій України повідомило, що за результатом обміну в Україну повернулися четверо українських військовослужбовців спеціального призначення.