Російські військові випробовують зброю на Донбасі / фото: amurburg.ru

Російська Федерація приховано випробовує на Донбасі зразки новітнього озброєння та військової техніки, серед них - засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні авіаційні комплекси, стрілецька зброя та бронетехніка.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомили військові експерти на прес-конференції в Києві.

Зокрема, за словами директора інформаційного агентства «Оборонно-промисловий кур’єр» Дмитра Козлова, новітній сучасний російський комплекс радіоелектронної боротьби «Білина» чомусь «заблукав» і опинився на Донбасі.

Відео дня

«Таких випадків безліч. Парамілітарні підрозділи, які розташовані на Донбасі, не отримують в масовому порядку новітню російську зброю, це було б небезпечно, але вони отримують поодинокі зразки саме для тестування в бойових умовах», - додав він.

Читайте такожМосква може вивести свої війська з Донбасу протягом одного-двох років – Тейлор

Своєю чергою директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак зазначив, що РФ на Донбасі, окрім засобів радіоелектронної боротьби та протидії, активно використовує новітні безпілотні авіаційні комплекси, стрілецьку зброю та бронетехніку, яка була модернізована за проектами, яких в Україні ніколи не було.

«Я думаю, що російські військові під виглядом цих парамілітарних структур випробовують цю зброю. Якщо про Сирію вони кажуть відверто, то на Донбасі вони все це приховують. Але і нашою розвідкою, і нашими небайдужими громадянами все це неодноразово було продемонстровано», - додав він.