Ілюстрація REUTERS

Від початку доби, 16 лютого, російсько-окупаційні війська тричі порушили режим тиші в районі проведення операції Об'єднаних сил, бойових втрат серед захисників України немає.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк.

Читайте також"Торг місцевих мавпочок": волонтер оцінив розмови про можливу зміну влади в ОРДЛО

Відео дня

«Від початку поточної доби, 16 лютого, за наявною станом на 12:00 інформацією, нашими героями-захисниками зафіксовано 3 порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. При цьому ворог двічі вів вогонь з мінометів, продовжуючи свідомо порушувати Мінські угоди», - сказав він.

За його словами, вночі, після 1:00, від Доломітного окупанти вели вогонь із протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, а також стрілецького озброєння по оборонцях Новолуганського. З 06:25 ранку, протягом 20 хвилин, від окупованого села Сміле терористи випустили по захисниках Кримського 20 мін 120-го калібру. З 07:10 від Саханки окупанти випустили по оборонцях Лебединського 7 мін калібру 82 мм та вели щільний вогонь із великокаліберних кулеметів.

«Підрозділи Об’єднаних сил адекватно придушували ворожу збройну активність з легкого піхотного озброєння. За наявною інформацією, бойових втрат унаслідок прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, серед захисників України немає», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню в районі проведення операції Об'єднаних сил. Втрат серед українських захисників не було.