REUTERS

21 лютого збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це йдеться у ранковому зведенні штабу ООС.

Читайте такожАрахамія вважає необхідним продовжувати розведення сил, попри нещодавню атаку окупантів

Відео дня

Сім обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме: поблизу Красногорівки – з міномета калібру 120 мм противник випустив 10 мін; поруч з Павлополем - з міномета калібру 82 мм – 10 мін, а також вівся вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; двічі неподалік Лебединського – з 82-мм міномету – 21 міна; в районі населеного пункту Новотроїцьке – з ручного протитанкового гранатомета; поблизу Пісок – з підствольного гранатомета, великокаліберного кулемета та іншої стрілецької зброї. неподалік Мар’їнки – зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив шість обстрілів по наших позиціях, а саме: два рази поруч з Оріховим – з міномета калібру 120 мм – 20 мін та 10 мін з 82-мм міномету, а також 7 пострілів зі станкового протитанкового гранатомета; неподалік Луганського – з міномета калібру 120 мм – 5 мін, а також вівся вогонь з гранатометів різних систем; поблизу Травневого – з 82 мм міномету – 2 міни, а також противник застосував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети; в районі населеного пункту Новотошківське – з міномета калібру 82 мм – 8 мін та 10 пострілів з автоматичного станкового гранатомета; поруч з Новолуганським – з 82-мм міномету – 4 міни, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Вчора, 21 лютого, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

З початком цієї доби російські окупаційні війська два рази обстріляли наші позиції, а саме: поруч з Мар’їнкою – зі станкового протитанкового гранатомета противник здійснив 3 постріли; в районі населеного пункту Новомихайлівка – зі 120-мм міномету – 5 міни. За поточну добу втрат немає.

Як повідомляв УНІАН, Верховний суд України підтвердив вирок суду нижчої інстанції, який було винесено жительці окупованого Донецька за проведення у 2014 році так званого "референдуму".