УНИАН

Про це йдеться у звіті місії, передає DT.ua.

Загалом, спостерігачі відзначили відносно спокійну ситуацію в Донецькій області.

Так, у вівторок на пункті спостереження Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) в самопроголошеній "ДНР", яка контролює Донецьку залізницю на станції "Донецьк" (8 км на північ-захід від центру міста), між 9:34 12:02 спостерігачі чули чотири постріли зі стрілецької зброї в 3-4 км на захід від місця розташування пункту.

Відео дня

"У 17:51 СММ чули один невизначений вибух в 4,5 км на північний схід від їх розташування в районі Спартака, підконтрольного "ДНР" (8 км на північний захід від Донецька)", - йдеться у звіті.

У Донецьку 5 жовтня, СММ чули чотири гучних вибухи, розцінених як артилерійський або мінометний вогонь.

Читайте такожОБСЄ зафіксувала відведення українськими військовими 27 танків від лінії зіткнення

"На наступний день СММ пішов звіт, що вибухи були зенітного вогню і що збитий безпілотний літальний апарат, який згодом розбився в житловому районі. В передбачуваному місці падіння БПЛА, СММ спостерігали, що дах і вітальня враженого будинки були пошкоджені. СММ на цій ділянці також помітили, що предмети, схожі на фрагменти невідомої ракети, були незабаром зібрані членами "ДНР"", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі протягом наступних двох діб повинна перевірити відсутність танків на бойових позиціях обох сторін на Донбасі.