красногоровка / youtube.com

Про це в ефірі 5 каналу заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

"Те, що було варто зробити, підтримали і місцеві жителі, скажу, що там є дуже потужна соціальна мережа, є загальна група, яка нараховує близько 8 тис. людей, багато з них - справжні патріоти України. Те, що ми зробили, треба було зробити. Залишилося всього кілька людей (із затриманих - ред.). Ті люди, які були затримані - більше 80 людей, з ними провели спеціальні профілактичні бесіди. Ну і було виявлено дуже багато незаконних предметів, зокрема зброї, які знаходилися у тих людей, яких затримували", - сказав він.

Читайте такожВ результаті спецоперації, в ході якої було поранено двох співробітників "Альфи", припинено діяльність ДРГ - СБУ

Радник глави СБУ наголосив: "Доки поряд з нами буде перебувати такий "родич" - це держави, яка до цього часу фактично воює проти нас, не виконує домовленості, які вони самі ж і підписували, буде існувати небезпека використати місцевих жителів як ресурс для того, щоб розхитувати ситуацію зсередини. Але ми робимо все, аби зберегти цілісність України".

Читайте такожБойовики сім разів гатили по Красногорівці із "відведених" 82-мм мінометів - штаб АТО

Раніше УНІАН повідомляв, що контррозвідка СБУ провела у Красногорівці Донецької області спецоперацію з попередження терактів. Операція проводилася за принципом «в кожне помешкання» – внаслідок чого було затримано 85 осіб, що ймовірно причетні до діяльності терористичної організації «ДНР/ЛНР». У спецзаходах взяли участь понад 600 співробітників СБУ, працівників Національної поліції, військовослужбовців Національної гвардії та Збройних сил України.