REUTERS

У зоні проведення антитерористичної операції бойовики продовжують провокувати українських бійців, незважаючи на зменшення кількості обстрілів.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18.00.

«Впродовж дня інтенсивність застосування зброї бойовиками проросійських бандформувань залишилась на рівні вчорашнього дня та склала 6 обстрілів», - зазначається у зведенні.

Відео дня

Читайте такожУ штабі АТО показали відео нічного обстрілу позицій українських військових

«З самого ранку терористи проявили свою активність на Маріупольському напрямку. Спочатку, використовуючи стрілецьку зброю та кулемети великого калібру, ворог обстріляв один із опорних пунктів сил АТО біля Новотроїцького, а пізніше - позиції захисників України поблизу Гранітного та Майорська. Також проти наших воїнів було використано важке озброєння, зокрема, міномети калібру 120мм. Біля Широкиного за декілька хвилин прилетіло 10 ворожих мін», - поінформували у штабі.

На Донецькому напрямку по українським військам було завдано потужних вогневих ударів у населеному пункті Авдіївка. Зокрема, у промисловій зоні міста бойовики використовували одночасно міномети 120-го та 82-го калібру, вкотре цинічно ігноруючи Мінські домовленості. Крім цього, в районі Майорська та Авдіївки незаконні збройні формування декілька разів цілили по силам АТО із автоматичних гранатометів та стрілецької зброї, активно використовували снайперів.

Читайте такожДоба в зоні АТО: бойовики зменшили кількість провокацій, найбільше обстрілів у районі Авдіївки

Разом з тим у штабі зазначили, що, «незважаючи на зменшення кількості обстрілів в зоні АТО, бойовики продовжують практику провокацій Збройних сил України. Ситуація на лінії розмежування залишається напруженою».