REUTERS

Як повідомили УНІАН у прес-службі РНБО України, Турчинов заявив, що в останні півтора-два місяці на Маріупольському напрямку спостерігається найбільша активність противника за кількістю обстрілів та за спробами проникнення розвідувально-диверсійних груп, яку можна порівняти за напруженістю із ситуацією в районі промзони Авдіївки.

Читайте такожУ Міноборони не виключають ракетного удару з боку Росії

"Тому ми не можемо виключати, що в грудні-січні, до інавгурації нового президента Америки, росіяни все ж таки спробують суттєво загострити ситуацію, здійснивши локальні наступальні операції. При цьому найбільш небезпечним напрямком залишається Маріупольський", - сказав він.

Відео дня

Турчинов пояснив, що "Маріуполь з його портом і заводами для них - стратегічна мета", оскільки "деформована економічна модель окупованого Донбасу не може самостійно функціонувати без фінансових дотацій РФ". "І для росіян, у яких зараз серйозні економічні проблеми, ці дотації стають важкою ношею. Для компенсації втрат їм потрібні нові об'єкти пограбування, якась подоба працюючої економічної моделі", - сказав секретар РНБО.