Російські військові на навчаннях. Фотоілюстрація / function.mil.ru

За його словами, це станеться тому, що "дядьки, які не награлися у війнушки і які сидять у штабах — вони не відчули, що це таке, коли в ногу залазить осколок", пише Online.ua.

Читайте такожТурчинов озвучив план України на випадок удару РФ по пусковим установкам під час ракетних навчань

"Вони не розуміють звичайного фізичного болю. Для них це щось абстрактне. Вони круті тоді, коли вони ткнули, наприклад, в карту олівцем, а потім їм дали трубочку в руку. І вони кажуть: "Давайте-ка це — туди-то, і нехай там "укри" захлинуться у своїй крові", умовно кажучи. Вони воюють на папірці. До них починає доходити тоді, коли боляче. Боляче фізично. Коли ти розумієш, що у тебе залишилося, може, пару хвилин часу для того, щоб встигнути затягнути собі рану, щоб кров не вибігла. Одне з двох, 50 на 50. Ти або встигнеш, або не встигнеш. Все. Варіантів більше немає. І тоді в голові крутиться дуже багато. Тоді тобі вже й воювати не хочеться", - вважає Бондаренко.

Відео дня

Колишній розвідник підкреслив, що у них там (у РФ - УНІАН) віртуальна війна.

"У нас трошки інше відношення. Ми землю свою захищаємо. Пафосно, не пафосно, але так воно і є. А ті — вони воюють на відстані. У них віртуальна війна. Він натискає кнопку і навіть не розуміє, що тут прилітає. Точніше, розуміє, але для нього ці всі смерті, які тут, це так — о-па, є, у мене сьогодні мінус 20 "укрів", краса, запишемо собі... Для них це змагання", - додав Бондаренко.

Боєць АТО також вважає, що повномасштабне вторгнення Росії це питання часу.

"Бачите, ще рік тому це питання звучало по-іншому. Воно звучало так: а якщо буде велика війна? А зараз слово "якщо" замінилося на слово "коли". Тобто, питання великої війни вже не стоїть гіпотетично: буде вона чи ні", - підкреслив боєць.