Ілюстрація / REUTERS

Бойовики на Донбасі під контролем кураторів російської ФСБ посилено контролюють громадські місця з метою недопущення проукраїнських настроїв напередодні та в період святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що на фоні продовження економічного занепаду, зниження рівня життя населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей російським окупаційним командуванням розширено повноваження так званих “республіканських” каральних органів з метою недопущення проявів проукраїнських настроїв напередодні та в період святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України. Підлягають затриманню з подальшим утриманням під вартою всі особи, які викликають підозру в нелояльності окупаційному режиму.

Читайте такожУ Брюсселі урочисто підняли прапор України (фото)

Відео дня

"Для цього співробітниками так званих “міністерств державної безпеки” та “міністерств внутрішніх справ” квазіутворень, під контролем кураторів російської ФСБ, у прихованому режимі посилено контроль за громадськими місцями, міським транспортом, місцями масового відпочинку населення з метою запобігання розповсюдження української символіки, виникнення стихійних зібрань громадян або інших проявів непокори окупаційній владі", - повідомляє розвідка.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Україні відзначається День державного прапора. Раніше День Державного Прапора святкувався тільки в Києві на муніципальному рівні. Столиця відзначала це свято 24 липня. Саме в цей день у 1990 році синьо-жовтий прапор було піднято над Київською мерією. Офіційно вважається, що 23 серпня, після провалу путчу в Москві-група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор до сесійної зали Верховної Ради.

Цей прапор, як реліквія, урочисто зберігається під склом у музеї ВРУ. Наступного дня Україна проголосила незалежність.