фото УНІАН

Львівська обласна рада одностайно підтримала запит депутата від УКРОПу Петра Жукровського про пенсійне забезпечення учасників АТО. Відповідне звернення обранці направили до президента України, Кабінету міністрів та Верховної Ради.

У ньому вони наголошують на необхідності внести зміни до чинного законодавства щодо зарахування до страхового стажу служби в армії для всіх без винятку мобілізованих осіб.

Петро Жукровський вважає неприпустимим, що сьогодні всім військовослужбовцям у довідці Пенсійного фонду за формою ОК-5 у графах проставлено нулі, тож людям не враховують період служби в армії при нарахуванні пенсії. «Чи сплачується єдиний соціальний внесок за громадян, які були мобілізовані з 2016 року до сьогодні?» – зауважує депутат.

Відео дня

Читайте такожПолторак відсторонив головного психіатра Міноборони, який назвав АТОшників загрозою для суспільства

Нагадаємо, народні депутати від УКРОПу направляли до прем’єр-міністра та Кабміну депутатське звернення, у якому вимагали врегулювати питання про нарахування пенсій мобілізованим учасникам АТО.

Нардепи вимагали пояснити, на яких підставах Міністерство соціальної політики України всупереч Закону «Про військовий обов’язок і військову службу» не зараховує службу в армії в період мобілізації до страхового стажу для нарахування пенсії. Також вони хотіли з’ясувати, чому в довідці за формою ОК-5, яка є основною для призначення пенсії, мобілізованим громадянам вказують нульову заробітну плату та грошове забезпечення за період з березня 2014 року по червень 2016 року.

Внаслідок цього період служби не береться до уваги при нарахуванні пенсії. Водночас він може бути вирішальним, беручи до уваги рівень безробіття і складнощі з накопиченням необхідного мінімального трудового стажу.