Стало відомо, скільки коштують ракети для ЗРК NASAMS і IRIS-T. / скріншот

Військові аналітики порівняли вартості ракет для ЗРК NASAMS і IRIS-T.

Як пише військовий портал Defense Express, днями стало відомо, що "класична" версія ракети "повітря-повітря" для німецьких комплексів IRIS-T коштує 900 тисяч євро.

Зазначається, що вартість спеціалізованої ракети середньої дальності SLM для IRIS-T поки залишається невідомою. Однак, відомо, що вона відрізняється великими розмірами і дальністю ураження цілей (40 кілометрів проти 10).

Відео дня

Що стосується ракет AIM-120 для комплексів NASAMS, то відомі наступні ціни:

  • для збройних сил США - 1,37 мільйона доларів;
  • експортна - 2,42 мільйона доларів;

"У разі пуску з землі з ЗРК NASAMS дальність знищення цілей становить орієнтовно 20-25 кілометрів", - наголошується у публікації.

Також вказується, що ще одна ракета AIM-9X для NASAMS коштує від 743 тисячі доларів (для військ США) до 1,01 млн доларів за одиницю. При пуску з землі її дальність польоту становить, орієнтовно, близько 10 кілометрів.

Нові дрони Scythe - що повідомлялося

Як писав УНІАН, новий український штурмовий безпілотник AQ 400 Scythe ("Коса") - відповідь України на російські Shahed-131/136. Дані ударні БПЛА дальнього радіусу дії вже завдають ударів по російських територіях. Дрони для України виробляє Terminal Autonomy. На цей час - 50 штук на місяць, але вже до другого кварталу 2024-го планується випуск 500 штук на місяць.

Вас також можуть зацікавити новини: