Дрони AQ 400 Scythe / фото Terminal Autonomy

Новий український штурмовий безпілотник AQ 400 Scythe ("Коса") - відповідь України на російські Shahed-131/136.

Як пише Forbes, новий тип ударних БПЛА дальнього радіусу дії з України починає завдавати ударів по росіянах.

AQ 400 Scythe - що відомо про виробництво

Дрони для України виробляє Terminal Autonomy. Наразі - 50 штук на місяць, але вже до другого кварталу 2024-го планується випуск 500 штук на місяць.

Відео дня

"Наша мета - виробляти 1000 одиниць продукції щомісяця. Але масштабуватися всього за один квартал нереально", - розповів співзасновник Франсиско Серра-Мартінс.

Корпус безпілотника зроблений з фрезерованих листів фанери, зібраних на меблевих фабриках, що, за словами творців, вигідніше для масового виробництва, ніж 3D-друк або використання таких матеріалів, як скловолокно. Дрон спроектований таким чином, щоб його можна було виробляти без залучення кваліфікованої робочої сили, що дозволить легко нарощувати обсяги без тривалого технічного навчання.

Базовий планер Scythe коштує близько 15 тисяч доларів; з урахуванням рекомендацій та інших доповнень ця сума зростає приблизно до 30 тисяч доларів (ціна Shahed-136 вказана у розмірі 20-50 тисяч доларів).

AQ 400 Scythe - характеристики

Запас ходу Scythe - близько 750-900 км, в залежності від варіанту двигуна. Цього достатньо, щоб у межах досяжності опинилася величезна територія Росії, а також весь окупований Крим.

Крейсерська швидкість дрона - близько 140 км/год, а максимальна кінцева - 200 км/ч. Scythe несе 42-кг боєголовку, як у "шахедів".

За словами засновника компанії, стандартним боєзарядом є українська термобарична боєголовка масового виробництва або пара 122-мм артснарядів, які розкидають шрапнель по великій площі.

Раніше УНІАН писав, що ЗСУ отримали нові ударні дрони- камікадзе AQ 400 Scythe.

Вас також можуть зацікавити новини: