У Бахмуті йдуть запеклі бої / фото Мубаріз Асланов, агентство Report.az і Баку.TV

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів про перспективи російських окупантів у Бахмуті після просування ЗСУ не тільки по флангах, але і в самому місті.

Він зазначив, що після зачистки правого берега каналу і поступального охоплення Кліщіївки з "проникненням" виникає цілком логічне запитання "А, що далі? "І відповідь на нього дуже очевидна. "Так чи інакше, але дорога 0513 буде перерізана. Тобто, з півдня окупанти втратять шляхи відходу з міста", - пояснив експерт.

"Сьогодні прозвучала заява про дії ВСУ в північному секторі міста. Північний сектор це і розв'язка через М03 на Парасковіївку. Тобто, відрізається північна логістика. У підсумку, тільки вплав через річку Бахмутку, для евакуації в східний сектор", - зазначив Коваленко.

Відео дня

Він сказав, що неодноразово говорилося, що росіяни в Бахмуті в пастці і ось вона настала. Зайти вони змогли, а ось з виходом у них будуть проблеми "і якщо вони не звалять зараз, то потім вже - ні".

"Мишоловка зачиняється, а Пригожин потирає рученята, скоро у нього з'явиться привід записати чергове відео про те, який бездарний Шойгу і Герасимов", - підсумував аналітик.

Ситуація в Бахмуті

У Генштабі повідомили про успіхи ЗСУ на флангах біля Бахмута і закріпленні Сил оборони на досягнутих рубежах. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що на Бахмутському напрямку захисники перехопили стратегічну ініціативу і ведуть наступальні дії широким фронтом.

Вас також можуть зацікавити новини: