Ситуація в Бахмуті дуже складна / facebook.com/pavlokyrylenko.donoda

Після звільнення висот в районі Бахмута і самого міста військово-політичне керівництво України має прийняти рішення продовжити наступ в районі Горлівки і Донецька. Таку думку в ефірі 24 каналу висловив військовий експерт Роман Світан.

"Цей кордон до 24 лютого, як священна корова, яку ми досі ніде зачепити не можемо. А удар по Горлівці і Донецьку, а також захід в Горлівку в Донецьк зруйнує всі домовленості, впаде весь Донецький фронт і Південний фронт, тому що захід в Донецьк наших військ припинить деякі системи управління і зробить практично неможливим утримання Маріуполя і Новоазовська, так як висоти Донецька панівні і можна тиснути на Докучаєвськ, Волноваху, Тельманове і на перетин сухопутного коридору", - сказав він.

За словами експерта, на сьогодні у ЗСУ є сили і засоби для виконання цього завдання, як і в 2014 році.

Відео дня

"Донецьк знову порожній, там сил і засобів російських немає, вони в основному зосереджені в районі Авдіївки, Мар'їнки і розтягнуті по фронтах. Місто в цьому сенсі порожнє, руху немає ніякого", - додав він. 

Війна в Україні: ситуація в районі Бахмута

Останні кілька тижнів ЗСУ ведуть контрнаступальні дії на Бахмутському напрямку.

24 липня заступник Міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що Сили оборони просунулися під Бахмутом, за час цієї операції було звільнено 35 кв. км території на цьому напрямку.

Трохи раніше ситуацію навколо міста оцінили аналітики Американського Інституту вивчення війни. Так, на кадрах з геолокацією видно, що українські військові просувалися по трасі E40 Бахмут-Слов'янськ – в 11 км від Бахмута.

Вас також можуть зацікавити новини: