Експерт розповів про успіхи українських сил на Бахмутському напрямку / фото ua.depositphotos.com

ЗСУ успішно наступають в Кліщіївці і Андріївці, а російська армія втрачає позиції на цьому напрямку. Про ситуацію під Бахмутом розповів Руслан Левієв на каналі журналіста і політолога Майкла Накі.

"Генштаб ЗСУ фактично підтвердив, все те про що я говорив у попередньому зведенні про успіхи українських сил на Бахмутському напрямку: з півночі і з півдня від Бахмута. Зараз особливо багато говорять про село Андріївка. Ось українські сили просуваються зараз, про що говорять поточні чутки, які надходять з обох сторін. Я хочу сказати, що вони змогли вибити російські сили  з їх позиції в селищі Андріївка і проросійські телеграм-канали не прямо, що підтверджують, але як би створюють такі вайби.. Є просування українських сил - це однозначно", - сказав він. 

Майкл Накі стверджує, що зараз там сіра зона.

"Так, там йдуть бої, тобто йдуть накати, йдуть відбиття туди-сюди, контрнаступи всередині самих боїв. Ну, загалом, очевидно, що там якась дуже активна діяльність відбувається і скажімо так, що не найкращим чином складається для російських військ", - додав журналіст.

Ситуація біля Бахмута-деталі

На Бахмутському напрямку сили оборони утримують ініціативу і продовжують щодня по сотні метрів звільняти українську землю. Речник східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий зазначив, що успішні дії в районі Андріївки, як і в будь-якому населеному пункті навколо Бахмута, дозволять завершити операцію по його оточенню Силами оборони.

Наступ Збройних сил України під Кремінною Луганської області дозволить розірвати логістику російських військ. Після цього можна буде зайти в тил Бахмута.

Вас також можуть зацікавити новини: