Україна завдаватиме "дзеркальних" ударів, зазначив експерт / фото Командування Повітряних Сил ЗСУ

Україна атакуватиме енергетичну інфраструктуру РФ у відповідь на аналогічні удари, заявив військовий експерт Олег Жданов.

"Звичайно ж, будемо. Навіть секретар РНБО Олексій Данілов говорив про те, що відповіді тепер будуть дзеркальними. Ми мовчати не будемо. На кожну підстанцію ми будемо знищувати підстанцію на території РФ. Нехай теж сидять в блекауті, щоб вони розуміли, що це таке", - зазначив він.

При цьому експерт акцентував на тому, що в України на відміну від РФ вже є досвід:

"Ми це вже пережили минулого року, у нас є величезний практичний досвід. Не тренування, а реальний досвід, як долати енергетичні блекаути в холодну пору і темну пору року, коли день дуже короткий, а ніч дуже довга. У них цього немає. Отже, у нас тут навіть буде перевага. Відповідати ми будемо жорстко, на кожен випад у бік нашої енергетичної системи".

Нагадаємо, раніше Данілов заявляв, що Україна не має жодних заборон на використання зброї, розробленого власним військово-промисловим комплексом, для нанесення ударів по території Росії.

"У нас є домовленості з партнерами, що ми не використовуємо їх зброю для ударів по території РФ, щоб їх не звинувачували в причетності до війни, яку розв'язала РФ, але це не поширюється на зброю, яку виробляє наш ВПК", - говорив він.

Вас також можуть зацікавити новини: